Ознака: намалени нивоа

Вести

Намалени нивоата на неколку реки во Македонија

Нивоата на реките Црн Дрим кај Ложани и на Вардар кај Јегуновце се пет пати пониски од просекот за октомври, покажува днешното хидролошко мерење на УХМР.Намалување на водостоите бележат и […]