Ознака: намалени плати

Вести

Официјално: намалени платите на функционерите

Официјално: намалени платите на функционерите (интегрален текст) Владата  ja донесе Уредбата со законска сила за определување на висината на платата на избраните, именуваните и назначените лица во јавниот сектор за […]

Живот

Им ги намалил платите, па сите вработени му дале отказ во исто време

Соственикот на “Гастропаб“ бил принуден да ги затвори своите врати откако сите 26 работници дале отказ во исто време поради одмазда предизвикана од долготрајни конфликти со него. Овој договор меѓу работниците […]