Ознака: НАМАЛЕН БРОЈ

Вести

Намален бројот на интервенции на Брза помош кај лица во алкохолизирана состојба

Според статистичките податоци на Службата за итна медицинска помош, во периодот од јануари до јули годинава, значително е намален бројот на интервенции на лица во алкохолизирана состојба и лица повредени […]

Вести

Намален бројот на несреќи и смртни случаи на работните места

Работодавачите се повеќе вложуваат и го почитуваат Законот за заштита при работа, но уште треба да се делува на подигнување на свеста за негово имплементирање.Како што беше речено на тридневниот […]