Ознака: намалување на невработеноста

Вести

Емил Димитриев: Во моментов процентот на невработени лица е на историско најмало ниво

Во моментов процентот на невработени лица е на историско најмало ниво, 24,5 отсто. Во 2006 година тоа изнесуваше 38 отсто. Тоа е огромен пад во ситуации кога имавме неколку кризи, светска […]

Вести

Груевски: Странските инвестиции и владините мерки придонесоа за намалување на невработеноста во Охрид

Странските инвестиции и владините мерки придонесоа за намалување на невработеноста во Охрид, оцени денеска лидерот на ВМРО – ДПМНЕ Никола Груевски по посетата на Охрид.Одговарајќи на новинарски прашања  Груевски забележа […]