Ознака: наместо во Белград

Живот

Руски патријарх одбил да слета во Белград: Наместо тоа, слетал во Охрид, клекнал и рекол “Дојдов во вториот словенски Ерусалим”

Кога своевремено Српската православна црква го поканила рускиот патријарх Алексеј Први, тој одбил да слета во Белград, па слетал во Охрид. На 25 мај 1962 година прво што сторил по […]