Ознака: напитоци

Живот

5 напитоци кои треба да ги избегнувате доколку земате антибиотици

Иако речиси секојдневно ги консумираме, докторите препорачуваат да не го правиме тоа додека сме под терапија. Антибиотиците се лекови кои го спречуваат растот на бактериите и се применуваат во лекување […]

Здравје

Здравје додека спиете- Пијалоци кои го забрзуваат согорувањето на мастите ноќе

Пиењето на овие пијалоци е многу корисно ноќе – тие помагаат да се забрза метаболизмот и да се зајакне процесот на согорување на маснотиите. Овој ефект е поврзан со сложеното […]

Живот

Овие 5 напитоци го дехидрираат вашето тело – не пијте ги во текот на летните жештини

Како што надвор температурата расте, на телото му е птребно повеќе вода и клучни електроди за нормално да може да функционира. До дехидрација воглавно доаѓа кога телото ќе изгуби повеќе […]