Ознака: напредок

Избор на уредникот Контроверзни фајлови

Овие две јаки девојки ги знаете ли? И да не ги знаете, знајте дека партија ги вработи

Марија и Душица Андонови од Струмица од родното место на нашиот уважен премиер ЗЗ, архитектки… едно време колку што знаеме преку Стевчо Јакимовски беа… Сега се смениле времињата. Ама нема […]

Балкан Вести

Напредок во ревизијата на македонските и грчките учебници по историја

Само еден ден по министерскиот состанок во Солун грчките медиуми, повикувајќи се на извори од делегациите, јавуваат дека преговорите околу ревизијата на учебниците по историја предвидена со Договорот од Преспа, напредувале. […]

Вести

15 октомври е почетокот на новата ера, новиот напредок и доаѓањето на светлината во Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на вечерашниот митинг кој Коалицијата „За подобра Македонија“ го одржа во скопски Аеродром истакна дека има уште само неколку дена до изборите на 15 октомври. […]

Вести

Вељаноски: Соработката на државите од ЈИЕ е клучна за напредокот

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Трајко Вељаноски денеска се обрати на Третата пленарна сесија на Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ) што се одржува во […]