Ознака: наречен “ѓавол“

Свет

Во Амазонја се појави “огнено торнадо“ – редок феномен наречен “ѓавол“

Огнено торнадо е едно од најретките природни феномени, а уште се нарекува и “огнен ѓавол“ и се формира во многу специфични атмосферски услови. На пожарникарите им биле потребни два часа […]