Ознака: народен правобранител

Вести Македонија

Канцеларијата на Народниот правобранител ќе има брифинг за проблемите со Избирачкиот список

Тема на денешниот брифинг за медиумите кој ќе се одржи во Канцелеријата на Народниот правобранител ќе бидат констатираните состојби и проблеми со Избирачкиот список и со остварувањето на избирачкото право. […]

Вести

Совети како и каде да пријавите повреда на избирачкото право

Во канцеларијата на Народниот правобранител денеска за време на одржувањето на предвремените парламентарни избори во периодот од 7 до 19 часот ќе функционира беслатната телефонска линија 0800-54321 на која граѓаните […]

Вести

Избрани се заменици на народниот правобранител и еден член на Судскиот совет

Собранието на Република Македонија го избра Владе Богдановски за член на Судскиот совет, а Сузана Салиу и Јован Андоновски за заменици на народниот правобранител.Во попладневниот дел од седницата, пратениците ги […]