Ознака: НАРОДЕН ТЕАТАР БИТОЛА

Култура

Канческа-Милевска: Народниот театар од Битола е една од водечките институции од областа на театарската уметност и културата во нашата земја

Народниот театар од Битола е една од водечките институции од областа на театарската уметност и културата во нашата земја и има исклучително значење во културната историја на Република Македонија, истакна […]