Ознака: народна носија

Вести

Апел на Мијаците: Не ја злоупотребувајте нашата народна носија!

Во интерес на своето тврдење Мијаците ја приложуваат анализата за потеклото на носијата, направена од етнологот Влатко Деловски.Ние членовите на Здружението за културна афирмација на Мијаците (КАМ), од името на […]