Ознака: Насекаде во Македонија на Митровден се главувале момоци

Живот

Денес е Св. Великомаченик Димитриј – Митровден, среќен именден Митре, Димо, Митра

Насекаде во Македонија на Митровден се главувале момоци, селски говедари, полјаци, протуѓери, овчари, козари, свињари итн., но и селски старешини одборници, коџобашии итн., договор што важел до Ѓурѓовден или до […]