Ознака: Наташа Котлар

Македонија

Котлар: Ова што се прави во однос на македонската историја претставува најлоша форма на фашизам!

Професорката Наташа Котлар порачува дека ова што се прави со македонската историја е најлоша форма на фашизам. “Преспанисти, Илиристи…! Ова што се прави во однос на македонската историја (читај и […]

Македонија

„Оф, логика, о знаење на историјата, о големо „умување“ на г-от Димитров и нему сличните!

Професорката Наташа Котлар од Институтот за национална историја испровоцирана од изјавата на министерот за надворешни работи, кој рече дела македонската нација е искомплексирана, му одговори на министерот дека има научна ризница, […]

Избор на уредникот

Котлар: протестирам против силата и неправдата

Во периодот (1510–1514) на хрватскиот островот Хвар се случила Хварската буна против Венецијанската република. Револуционерните мотиви од овој настан се опеани (1908) во песната „Паѓај сило и неправдо“ (Padaj silo […]

Избор на уредникот

Македонија е растргната!

Наташа Котлар нашиот еминентен историчар денеска објави мошне битно четиво во свој статус на Фејсбук. Го пренесуваме во целост поради актуелноста на моментот: Ем старо, ем актуелно: „Порано Македонија беше […]

Издвојуваме

Наташа Котлар со брилијантен извадок за врховистите

Наташа Котлар со  брилијантен извадок за врховистите ЈАНЕ САНДАНСКИ (1903 г.): „Ние водиме борба против вас, врховистите, затоа што сакате да ја потчините Организацијата и да ја направите орудие на бугарскиот […]