Ознака: нафта

Економија

Надежите за американско закрепнување ја кренаа цената на нафтата

Цената на нафтата порасна во петокот на светските берзи, поттикнати од надежите за подобри изгледи за побарувачката по силните податоци од американскиот пазар на труд, а дополнителна поддршка им пружи […]

Економија

Слабиот долар ја крена цената на нафтата

Цените на нафтата закрепнаа во вторникот на светските берзи, поттикнати со слабиот долар, откако на почетокот на тргувањето денеска беа притиснати од разочарувачки прогнози за побарувачката во Кина и САД. […]

Економија

Загриженоста за снабдувањето ја држи цената на нафтата над 111 долари

Цената на нафтата се задржа во четвртокот над ниво од 111 долари со оглед дека прекинот во снабдувањето беше противтежа на неочекувано силниот раст на залихи на нафта во САД. […]

Економија

Нафтените берзи стравуваат за побарувачката

Цената на барел нафта повторно се спушти во понеделникот на светските берзи со оглед дека американската фискална криза го зајакна стравувањето за нафтената побарувачка во најголемиот светски потрошувач. На лондонската […]

Економија

Цената на нафтата стабилна

Цената на барел нафта остана во средата речиси непроменета со оглед дека изгледите за зголемено производство до Саудиска Арабија го неутрализираа оптимизмот во врска со закрепнување на светската економија и […]

Економија

Затишје на нафтените берзи, цената стабилна околу 118 долари

Цената на нафтата се стабилизираше во понеделникот на близу 118 долари за барел при скромно тргување, црпејќи поддршка од очекувањата за зајакнато закрепнување на светската економија и продолжената напнатост на […]

Економија

Цената на нафтата во благ пораст проади застој во преговорите околу Иран

Цената на нафтата порасна во четвртокот на светските берзи со оглед дека новата напнатост поради иранската нуклеарна програма ја заживеа загриженост за снабдувањето и ги потисна во втор план разочарувачките […]

Економија

Цените на нафтата се спуштија, IEA ја снижи прогнозата за побарувачка

Цената на нафтата благо падна во средата откако Меѓународната агенција за енергетика (IEA) ја снижи прогнозата за побарувачка, пригушувајќи го оптимизмот во врска со светската економија кој во минатата недела […]