Ознака: највисока темпертура

Вести

Пекол на Земјата: Во „Долината на смртта“ измерена највисоката темпертура досега

Во Долината на смртта во 1914-та година биле забележани 56,6 степени, но современите експерти веруваат дека дошло до грешка, како што било случај со уште неколку мерења тоа лето. Во […]