Ознака: највредна компанија

Технологија

Епл е највредна компанија на светот, го надмина нафтениот гигант

Епл го престигна саудискиот нафтен гигант, компанијата Арамко, и стана компанија со најголема пазарна вредност во светот. По објавувањето на квартална заработка, акциите на Епл вчера пораснаа за 10,47 проценти, […]