Ознака: најзагадено

Вести Македонија

Утрово во Скопје најзагадено во Центар, Карпош и Ректорат

Високи концентрации на ПМ 10 честички во воздухот утрово се регистрирано во скопските мерни места Карпош (128 милиграми на метар кубен ), Ректорат (123) и Центар (113). Средна загаденост има во […]