Ознака: најзагаден град

Вести

Вечерва Куманово е најзагаден град- дури 7 пати повеќе од дозволеното

И вечерва мерните станици за квалитет на воздухот покажуваат висока загаденост. Имено, вечерва најзагадена општина е Куманово со 380 ПМ 10 честички на метар кубен или дури 7 пати повеќе […]

Македонија

Утрово Битола најзагаден град во Европа

По ноќешното прво место по загаденост на светот и утрово состојбата во Македонија не ништо подобра. Загаденоста повторно е алармантна, најлоша е состојбата во Скопско и Пелагониско, а најзагаден град […]

Вести Македонија

Утрово најзагаден град во Европа е Битола

И утрово во Македонија е регистрирана екстремна загаденост со високи концентрации на штетните ПМ10 честички. Во Бардовци загаденоста е 174 микрограми, на Водно 232, во Кисела Вода 383, во Драчево 232, а […]