Ознака: најмногу успева

Магазин

Калинка, чудотворно овошје и лек

Калинката е листопадна овошна грмушка или мало дрво од семејството на врбиците висока од 5 до 8 м. Во Македонија калинката е особено застапена и најмногу расте во југоисточните краишта со влијание на […]