Ознака: најстар жител

Занимливости

Гинис: Најстариот жител на Земјата е Јапонка на возраст од 116 години која сака математика

Јапонската Кане Танака која со 116 години е најстар жител во светот многу сака да решава задачи по математика и да ја игра јапонската игра „Отело“, објавија од Гинисовата книга […]