Ознака: најштедливи

Занимливости

Еве кој жители се најштедливи во Европа

Според податоците на Еуростат, жителите на Луксембург се најштедливи од целата Европската унија, и во 2016 година домаќинствата во оваа мала држава заштедиле дури 20 проценти од своите приходи. По […]