Ознака: на Александар Велики

Балкан Вести

И во Атина поставен споменик на Александар Велики

Како што објави грчкиот весник „Катимерини“ споменик на древниот крал Александар Велики е поставен во центарот на Атина, на аголот меѓу улиците “Амалија“ и “Василисис“. Покрај онаа поставена во Солун […]