Ознака: на Владата

Економија

Колку изнесува најновото задолжување на Владата?

Денес Министерството за финансии одржа аукција на државни обврзници со кои државата се задолжи за нови 2,4 милијарди денари, односно околу 39 милиони евра. Ова е едно од низата задолжувања […]

Македонија

Пред доаѓањето на Ципрас на Владата ставена табла со Северна Македонија

Вчера попладнето ден пред посетата на Алексис Ципрас кој утрово пристигна во посета на Македонија на владината зграда на “Илинденска“ б.б е поставена табла со новото име Република Северна Македонија. […]

Македонија

По изборите “Северна“ на фасадата на Владата

Како што изјави денес генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски новото име на државата ќе биде поставено на фасадата на Владата по изборите. – Тоа е процедура што налага тендерски […]

Македонија

Советник пратен од Меркел “ќе и држи“ часови по економија на Владата

Советникот кој во земјава е испратен директно од Ангела Меркел ќе има задача да и помогне на Македонија во економските реформи. Валтер Дефа е професионалец кој долги години е дел од […]

Политички партии

Младината на ВМРО-ДПМНЕ закачи црни панделки на оградата на Владата

Унијата на Млади Сили на ВМРО-ДПМНЕ денес симболично го одбележа, како што истакна Тони Михајловски кој ја придружуваше партиската младина, најцрното владеење на најцрната Влада во историјата на Република Македонија. […]