Ознака: на горивата

Економија Македонија

Од полноќ нова цена на горивата, малку повисока

Регулаторната комисија за енергетика објави дека цената на Еуросупер-98 се зголемува за половина денар, и еден литар од вечерва на полноќ ќе чини 69.50 денари. Цените на Еуросупер-95 и Еуродизел […]

Економија Македонија

Од полноќ мало зголемување на цените на горивата

Регулаторната комисија за енергетика објави дека од вечерва на полноќ ќе има мало зголемување на цените на горивата. Во согласност со методологијата за пресметка на цените на горивата, од вечерва […]

Економија Македонија

Од полноќ нови цени на горивата

По најавената измена или нова методологија за цените на горивата Регулаторната комисија за енергетика минатиот понеделник ги намали цените. Но бидејќи цената на горивата се корегира секоја недала истото го […]

Економија

Нова цена на горивата

Регулаторната комисија за енергетика пред две седмици ја соопшти својата одлука за цените на горивата, со која цените се зголемија, а денес на пладне се очекува промена на цените. Пред две […]

Економија

Резервоарите до горе-ако имате толку пари

По две седмици Регулаторната комисија за енергетика одлучи од полноќ да ги зголеми цените на горивата. Се зголемуваат рафинериските и малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 3,41%, односно за […]

Економија

Дизелот поевтинува за 3, а бензинот за 2,5 денари за литар

Регулаторна комисија за енергетика ги објави, веќе најавените, новите цени на горивата. Малопродажните цени на нафтените деривати согласно методологијата за формирање на цените од полноќ се намалуваат во просек за […]