Ознака: на Народна банка

Македонија

Нови банкноти од 10 и 500 денари-со новото име на Народна банка

Со одлуки објавени во “Службен весник“ потпишани од гувернерката Анита Ангеловска-Бежовска, банкнотите од 10 и 500 денари ќе го добијат новото име на Народната банка. Имено, “Народна банка на Република […]