Ознака: на НАТО

Македонија

Палмер уверен оти Македонија наскоро ќе стане 30 членка на НАТО

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан Метју Палмер изјави дека е уверен оти Северна Македонија наскоро ќе стане 30 членка на НАТО. “Останаа извесен број членки кои треба да […]

Свет

Заклетва положи новиот врховен командант на НАТО за Европа

За врховен командант на сојузничките сили на НАТО во Европа е назначен американскиот генерал Тод Д. Волтерс. На денешната церемонија во воениот штаб на НАТО во Монс, Белгија Волтерс положи заклетва […]