Ознака: на невакцинирани деца

Живот

Нема дискриминација во забраната за упис на невакцинирани деца во школо и градинка

Комисијата за заштита од дискриминација смета дека не е дискриминирачка забраната за запишување и прием на невакцинирани деца со МРП во градинките и училиштата. Поттикната од претставките на граѓаните и […]

Живот

МТСП ќе ги казнува сите родители што не си ги вакцинирале децата

Министерството за труд и социјална политика ги информираше сите државни и приватни градинки, дека Министерството за здравство прогласи епидемија на мали сипаници (морбили) во Скопје, согласно Законот за заштита на […]