Ознака: на некои места

Вести Свет

Снег ја парализира Франција

Обилни снежни наноси има денес во францускиот регион Оверњ-Рона-Алпи и соседните региони, јужно и западно од Лион. Снегот предизвика хаос на патиштата, но исто така и прекин на електричната енергија […]