Ознака: на Никола Бадев

Живот

Црногорец вљубен во песните на Никола Бадев: „Македонците не знаат што им остави Бадев“

Доказ дека староградската македонска музика е најголем амбасадор на земјава надвор, говори посетата на еден седумдесетгодишен Црногорец на родниот град на Никола Бадев, Кавадарци. Дошол со една причина. Да го […]