Ознака: на оџак

Македонија

Средношколци од „Јосип Броз“ измислија филтер за прочистување на воздух кој се става на оџак

Учениците велат дека со овој филтер воздухот во Скопје може да се исчисти за една третина. Но, потребен им е инвеститор. Греењето е најголемиот загадувач на воздухот во Скопската котлина, […]