Ознака: на папата

Живот

Џафери му подари на папата скулптура на Св. Кирил и Методиј

Вчера претседателот на Собранието, Талат Џафери му подари на папата Франциск скулптура на Св. Кирил и Методиј, дело на македонски скулптор Томе Серафимовски. Џафери истакна дека скулптурата е изработена во Охрид, инспирирана […]

Македонија

Градска болница “Св.Наум Охридски“ и ГОБ “8 Септември“ за граѓаните, Клинички центар за папата

За време на посетата на папата Франциск, пациентите од целата држава непречено ќе ги добијат сите потребни здравствени интервенции и со посебен план на Министерството, соодветно ќе се одговори на […]

Македонија

На денот на доаѓањето на папата центарци да ги извадат возилата од потегот на “Голем ринг“

На денот на посетата на папата Франциск во Скопје, граѓаните кои живеат во централното градско подрачје, aко сакаат да ги возат своите возила ќе мора да ги извадат од потегот […]