Ознака: на Пендаровски

Македонија

На премиерот Заев му требал одмор, затоа не присуствувал на инаугурацијата на Пендаровски

Во очите на јавноста на вчерашната инаугурација на претседателот Стево Пендаровски падна отсуството на премиерот, Зоран Заев. Му забележија што одлучил да користи слободни денови токму во период кога се […]

Македонија

Денес инаугурација на Пендаровски во Собранието

Денес новоизбраниот претседател Стево Пендаровски ќе биде инаугуриран на седница во Собранието  со што и официјално ќе го започне неговиот петгодишен мандат. На седницата Пендаровски ќе даде свечена изјава пред народните […]