Ознака: на првата

Македонија

На првата поштенска марка на Северна (двојазична) Македонија – магаре

По промена на уставното име на првата поштенска марка издадена во земјава има магаре. Граѓаните веднаш реагираа на социјалните мрежи: “Првата поштенска марка на северна (двојазична) Македонија!!! Магаре!!!! Подобар избор не […]

Економија

Ќе го укинеме прогресивниот данок на првата владина седница

Дека не се исцрпени придобвките од примената на рамниот данок и дека тој сѐ уште може да биде многу корисен за македонската економија, убеден е поранешниот министер за финансии и […]