Ознака: на Пресвета Богородица

Вести

ГОЛЕМ ПРАЗНИК: ЖЕНИ, НАПРАВЕТЕ ГО ОВА ЗА МАЛА БОГОРОДИЦА

Рождество на Пресвета Богородица или Мала Богородица — еден од 12 големи празници во православието кој го слави раѓањето на Богородица. Богородица е родена во Назарет од стари и бездетни родители, благочестиви Јоаким и Ана како одговор на […]