Ознака: на Свети Кипријан

Живот

Во манастирот „Свети Јован Претеча“ во Слепче ќе биде поставен кивотот (ковчегот) со светите мошти на Свети Кипријан

Денеска, на ден Велики Четврток, освен за обичаите кои се дел од празнувањето на нашиот народ, би било полезно, да се потсетиме и на мачеништвото на Свети Кипријан Слепченски, кого […]