Ознака: на Свети Никола

Живот

Чудото на Свети Никола кое се случило во 1956 година

Во 1956 година во времето на Советскиот диктатор Хрушчов, во градот Самара се случило чудо познато како “Зоиното стоење”, што го потресе целиот православен свет. Во време кога, диктаторскиот режим […]