Ознака: на статусот

Балкан Вести

Бугарската ќе помага за решавање на статусот на македонската црква

Денес бугарскиот патријарх Неофит изјави дека Бугарската православна црква ќе продолжи да помага за решавање на статусот на македонската црква. Одговарајќи на прашањето за тоа на какво ниво се односите […]