Ознака: на Христос

Живот

Утре се Цветници – православните христијани го слават влегувањето на Христос во Ерусалим

Празникот Цветници, познат уште и како Цветоносна недела и Врбица е подвижен празник, секогаш се слави една недела пред Велигден. Тоа е денот кога се доживува Христовото славно влегување во […]

Живот

Во недела се Цветници-православните христијани го слават влегувањето на Христос во Ерусалим

Празникот Цветници, познат уште и како Цветоносна недела и Врбица е подвижен празник, секогаш се слави една недела пред Велигден. Тоа е денот кога се доживува Христовото славно влегување во […]