Ознака: на цела територија

Македонија

Влада: Македонскиот јазик со кирилското писмо останува единствен службен јазик на цела територија и за меѓународни односи

Владата на Република Македонија во врска со ширењето лажни вести и невистини за примената на Законот за употреба на јазиците во Република Македонија ги соопштува следните факти: Законот за употреба […]