Ознака: на цените

Економија Македонија

Од полноќ мало зголемување на цените на горивата

Регулаторната комисија за енергетика објави дека од вечерва на полноќ ќе има мало зголемување на цените на горивата. Во согласност со методологијата за пресметка на цените на горивата, од вечерва […]

Балкан Вести

Прво намалување на цените, а потоа укинување на роамингот

Анкетата спроведена од Советот за регионална соработка (РЦЦ) во Белград, Подгорица, Приштина, Сараево, Скопје и Тирана покажа дека укинувањето на роаминг во земјите од Западен Балкан за граѓаните во регионот […]

Економија

Огромен скок на цените на нафтата

Откако Саудиска Арабија објави дека следниот месец ќе го намали производството на нафта за половина милион барели дневно поради намалување на пазарот, цените на суровата нафта бележат драстичен пораст. Ова […]