Ознака: на чевларите

Uncategorized

Православните верници денес го празнуваат Св. Спиридон-заштитник на чевларите

Свети Спиридон живеел во четвртиот век на островот Кипар. Родителите му биле прости луѓе и тој од младоста чувал овци. Кога му дошло времето, се оженил, но наскоро останал вдовец, […]