Ознака: на џамијата

Македонија

Изградбата на минарето на џамијата во Охрид – стопирана

Управата за заштита на културното наследство ја стопира изградбата на 32 – метарското минаре на Али – пашината џамија. Надзорниот орган кој во петокот излегол на терен утврдил низа нерегуларности […]