Ознака: независна Македонија

Издвојуваме

За да те ценат, треба да имаш став! Браво Македонци! – Шешељ

Македонскиот народ, јуначкиот македонски народ победи им покажа на сите какво им е достоинството, гордоста, националната свест, изјави Шешељ. Јас никогаш повеќе нема да го оспорувам македонскиот народ. Ако македонците […]

Издвојуваме

Д-р ИЛИЈА ЧУЛЕВ- интелктуалец суден за Независна Македонија,прогонуван и жртва на комунстичкиот режим

Со конституирањето на Комунистичка Југославија во чии рамки влегува и НР Македонија,македонското прашање не било решено,однсно македонскиот народ не ги остварил своите вековни стремежи за Независна Македонска држава, во нејзините […]

Вести

Груевски: Да бидеме обединети во националните интереси

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска упати честитка по повод 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија.– Деновиве бележиме 25 години од историскиот момент кога граѓаните на Република […]