Ознака: несреќи

Занимливости

Најопасниот аеродром во Европа: Поради честите несреќи пилотите поминуваат посебна обука за слетување

Иако Мадеира е поблиску до Мароко, сепак припаѓа на Португалија, а поради прекрасните 180 километри крајбрежје, морето, прекрасните плажи и патишта, вреди да се посети. Тоа што прво ќе го […]

Занимливости

Катастрофални воздухопловни несреќи во Македонија

Насекаде низ светот се случуваат најразлични водухопловни несреќи, кои понекогаш одземаат стотици човечки животи. На територијата на Република Македонија се имаат случено неколку авионски несреќи кои биле трагични за многу […]