Ознака: Никола Попоски

Вести Интервјуа

Никола Попоски по изборите напиша дека партијата е поразена и не е победник на изборите денеска се појави со интервју за Прес24

Никола Попоски по изборите напиша дека партијата е поразена и не е победник на изборите денеска се појави со интервју за Прес24 Проценка од 2017 беше дека против ваква власт, […]

Вести

Никола Попоски: Не умирај магаре до зелена трева, на рати

Никола Попоски на својот фејсбук профил денеска објави колумна, која првично е објавена на порталот МКД.МК. Повеќе медиуми ја пренесоа интегрално: Никола Попоски: Не умирај магаре до зелена трева, на […]

Вести

Ќе поднесам оставка пред органите на партијата, еден ден СДСМ ќе се кае за ова

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во интервју за КУРИР најавува дека ќе поднесе оставка пред органите на партијата. Порачува дека еден ден СДСМ ќе се кае за ова што го прави, а […]

Вести

Веруваме дека договорот може да биде подобар без да се наштети никому

По однос на оние четири или пет прашања од Бугарска страна сите се задоволени и ние немаме никаква причина да го критикуваме тој факт, бидејќи нормално е бугарската Влада да […]

Вести

Проблем можат да бидат обврските кои ќе ни бидат наметнати со договорот

Разликата меѓу декларацијата од 1999 г. и посакуваниот договор од бугарска страна кој евентуално би се потпишувал во 2017 г., е што декларацијата е необврзувачка, изјави поранешниот министер за надворешни […]

Вести

Не можам да го изедначам непризнавањето на македонскиот јазик со барање за поголемо добрососедство

Во 2017 година вие некому да му кажете дека не може да има јазик или дека неговиот јазик е само уставна категорија, односно го толкуваме дека е бугарски, но бидејќи […]

Вести

Последиците од договорот ќе бидат долгорочни

Не треба да губиме од вид дека договорот како договор и да е потпишан, последиците ќе бидат долгорочни, вели поранешниот министер за надворешни работи Никола Попоски во Отвореното студио на […]

Вести

Денес признавте дека единствена пречка за членство на Македонија во ЕУ и НАТО е Грција, а не ВМРО-ДПМНЕ

На денешната седница на Комисијата за надворешна политика во Собранието на Република Македеонија на која што Министерот за надворешни работи Никола Димитров, реферираше за досега сработеното, пратеникот и предходен министер […]