Ознака: Никола Јанкуловски

Вести

Денеска УКИМ ќе го инаугурира новоизбраниот ректор Јанкуловски

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска ќе го инаугурира новоизбраниот ректор, проф. д-р Никола Јанкуловски, со што тој и официјално ќе стапи на оваа функција.Церемонијата ќе се одржи во аулата […]

Вести

Никола Јанкуловски е избран за ректор на УКИМ

Професорот Никола Јанкуловски е избран за нов ректор на УКИМ.Тој со 43 гласа денес беше назначен за оваа функција. Ненад Новковски доби шест гласа, додека шест од гласачките ливчиња се неважечки. […]