Ознака: носење

Живот

Колку пати може да ги носиме хируршките маски и дали се перат?

Со ширењето на коронавирусот, во Македонија маските станаа задолжителни за носење во сите затворени простори, како и на отворено. Меѓутоа, потрошувачката на толку маски станува проблем, како и фрлање на […]

Занимливости Здравје

Неверојатната разлика меѓу носење и неносење маски

Истражување објавено во медицинското списание Thorax покажа колку е важно носењето маски во блокирање на честичките кои излегуваат од нашите уста и нос. Преку експеримент е прикажан ефектот на маските […]

Живот

Мистеријата решена: Ниту носењето на шест маски не го намалува нивото на кислород

Интернетот е преполн со опасни теории на заговор поврзани со коронавирусот, па дури и за тоа како заштитните маски не помагаат за заштита, па дури и дека се опасни за […]