Ознака: Нострадамус

Контроверзни фајлови

Нострадамус: Македонија ќе има клучна улога во новата војна!

Според Нострадамус, територијата на Македонија ќе има клучна улога во новата последна „трета светска војна”, која нема да се случи доколку надвладее разумот,затоа што “судбината на човекот не е во […]

Занимливости

Застрашувачка прогноза од Нострадамус за 2018 година

Нострадамус е еден од најпознатите пророци, а за следната година тој предвидел некои навистина големи катастрофи.Ако се земе предвид дека многу од неговите пророштва се исполниле, како француската револуција, слетувањето […]

Занимливости

Голем разорен земјотрес! Еве што друго предвиде Нострадамус!

Нострадамус, познатиот француски пророк предвидел неколку нешта за 2017 година.Најголем забележан земјотрес досега Нострадамус предвидел дека САД ќе ја погоди најсилен земјотрес во историјата на таа држава и дека тоа […]

Контроверзни фајлови

Морничаво предвидување на италијанскиот Нострадамус: Снегот носи страшно проклетство, а ние …

Пред 500 години италијанскиот филозоф Матео Тафури изрече апокалиптично пророштво во кој вели дека два дена ќе вее снег без престан во јужниот град на Италија,Саленто кој што ќе означува […]

Занимливости

Еве што Нострадамус предвидува за 2017 година- Истокот ќе го ослабе Западот, ќе има војни, поплави, суша

Пророштвата се напишани во стихови, а секој катрен предвидува некое случување од иднината. Многу научници и денес ќе го потврдат необичниот дар на Нострадамус. Во неговите мистични, двосмислени стихови полни […]

Занимливости

Нострадамус за 2016 година предвидел најголем земјотрес

Оваа година досега беше и научно и социолошки една од екстремно интересните години, но сè додека ние веруваме дека ништо значајно нема да се случи, постојат низа нешта што Нострадамус […]

Контроверзни фајлови

Драматични пророштва на Нострадамус за 2016 година!

Големиот француски пророк Мишел де Нострадам, попознат како Нострадамус, предвидел многу работи за кои се верува дека ќе се случат еден ден.Се смета дека тој го предвидел стапнувањето на Месечината, […]

Вести

Неделковски: За да изградат случај против мене, го глумат и Нострадамус

Врз основа на три чуени збора Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги се обидува да избилда случај на говор на омраза, тврди новинарот Миленко Неделковски за Дневник.По мониторингот на […]

Контроверзни фајлови

Предвидувања на Нострадамус за 2016: „Русија ќе воспостави светски мир, Обама ќе биде последен претседател“

На 2 јули, беше 450-годишнина од смртта на еден од најпознатите пророци, францускиот лекар Мише де Нострадам. Умрел на 2 јули 1566 година на неполни 63 години, а својата смрт, […]