Ознака: обесштетување

Вести

Денеска и утре пријавување за авансна помош, семејствата погодени во поплавата ќе добијат целосно обесштетување

Граѓаните од поплавените подрачја денеска и утре треба да ги пријавуваат во Министерството за финансии деловните банки во кои сакаат да им биде исплатен паричниот надоместок.Евидентираните лица од приложените списоци […]

Вести

Пешевски: Ние го одбравме пристапот наместо да се занимаваме со критики на Фејсбук

Поплавените подрачја во скопско многу наскоро ќе бидат вратени во нормална состојба, информираше вицепремиерот Владимир Пешевски на вестите во Сител.Операциите кои се извршени на терен се едни од најкомплексните кризни […]

Вести

Граѓаните ќе добијат 100 отстотно обесштетување од Владата

Владата на Република Македонија вчера усвои пакет на мерки наменети за граѓаните во погодените подрачја од поплавите кои го зафатија скопскиот регион.Тодоров потенцираше дека усвоените пакет мерки се дел од […]