Ознака: облик

Нега и убавина

Дали ви е познат овој начин на обликување на веѓите?

Обликувањето на веѓите со конец е популарен природен метод и дава одлични резултати. Во моментов, и во нашата земја и во светот, постојат бројни начини да се отстранат несаканите влакна, […]

Нега и убавина

Хранете се според обликот на сопственото тело, за вас важат посебни правила

Секој од нас има различен облик на телото. Токму според него, може да се утврди која исхрана и кои вежби се најдобри и најефикасни. Застанете пред огледало и забележете ја […]

Нега и убавина

Најдобра диета е онаа според обликот на телото

Сите луѓе сме различно градени и имаме различно облици на телото, кои може да се поделат во основа на јаболко, круша, песочен часовник и правоаголник. Во продолжение прочитајте како секој […]

Занимливости

Обликот на вашиот палец открива многу важен факт за личноста што навистина сте

Со само еден поглед на вашата дланка, вие можете да дознаете многу нешта за вас. Вашите раце, обликот на дланката и некои од прстите откриваат интересни факти за вашата личност, […]

Занимливости

Обликот на вашиот нос открива многу за вас

Иако звучи помалку чудно, потврдено е дека формата на вашиот нос открива повеќе работи за вас, осносно за вашите карактерни особини. Познатиот професор Абрахам Тамир од Универзитетот Бен-Гурион во Израел […]

Живот

Знаете ли што вели обликот на пупакот за вашето здравје? Ако не,прочитајте го ОВА веднаш!

Спрема некои истражувања,изгледот на пупакот може да октрие многу за нашата здравствена состојба.Обрнете внимание на тоа дали изгледа исто или постојат некои промени.Вовлечен пупак Луѓето кои имаат ваков пупак се […]

Живот

Одредте го точно основниот облик на телото и спречете ги грешките при купување на облека

Круша, јаболка, банана-  ве збнуваат  и  понекогаш  „овошните“ описи на обликот на телото па не можете да сфатите какво  е вашето  тело? За да ги  отстраниме сите најаснотии, ви претставуваме […]